Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A könnyűszerkezetes ház kiemelkedő tulajdonságai

Versenyképes ár

 

A gyors építés, kivitelezés miatt alacsonyabb a munkadíj, a vékonyfalú 150mm-es acélprofilok könnyű súlya kevesebb szállítási költséget igényel, mint a hagyományos típusú házaknál. A gyártás hulladékmentes.

A jó hőszigetelés miatt ami A+ energiaosztályú, akár 50% fűtési költség megtakarítása is érhető, illetve igény esetén könnyedén passzívház is építhető belőle kedvezményes, alacsony áron. Az elkészült könnyűszerkezetes épület könnyen felfűthető és lehűthető.

Tovább a könnyűszerkezetes családi ház építés oldalra.

0 Tovább

A könnyűszerkezetes ház további előnyei

Anyagtakarékosság

 

Az üzemi előregyártás előnye a nagy méretpontosság és az állandó minőség biztosítása. Az optimális anyagfelhasználás miatt kevesebb a hulladék, ezért rendkívül anyagtakarékos megoldás a könnyűszerkezetes ház.

 

Helytakarékosság

 

A könnyűszerkezetes ház esetében alkalmazott technológia vékonyabb falak építését teszi lehetővé, mint a hagyományos építési rendszer, ennek következtében nagyobb hasznos lakás-alapterületet érhető el. Ez újabb költségmegtakarítást jelenthet.

 

Magas szintű tűzvédelem

 

A kis helyi tüzekkel szemben (pl.:gázon felejtett étel) a könnyűszerkezetes ház borítása megvédi a tartószerkezetet, ugyanis anyagtípustól, vastagságtól és rétegszámtól függően 20-40 perc tűzgátlást biztosít. A vázszerkezetet kitöltő ásványi anyagú hő- és hangszigetelések amúgy sem éghetőek, tűz hatására sem csöpögnek.
A falak rendkívül jól ellenállnak a tűznek.

Tovább a könnyűszerkezetes oldalra.

0 Tovább

A könnyűszerkezetes ház előnyei

Gyorsaság

 

A könnyűszerkezetes családi házépítésnek és kivitelezésének ideje 1-3 hónap. A rövid idő köszönhető a száraz technológiának, a párhuzamosan végezhető munkafolyamatoknak és néhány esetben az előregyártásnak.

 

Energiatakarékosság, kiváló hő- és hangszigetelés

 

A könnyűszerkezetes ház A+ hőszigetelő képességű. Az alkalmazott anyagok tulajdonságai lényegesen jobbak, mint a hagyományos szerkezetű épületeké. Az ilyen technológiával épülő házak fűtési költsége mintegy 30-50%-kal is csökkenthető és a jól kialakított hőszigetelés jelentősen csökkenti az üvegházhatást. Az emelkedő energiaárak miatt a falak hőszigetelő képessége egyre kiválóbb. Ezen a téren a könnyűszerkezet piacvezető.

Tovább a könnyűszerkezetes családi házépítés oldalra.

0 Tovább

Acélszerkezetes ház

Napjaink egyik meghatározó problémája az energia árának rohamos növekedése. Az acélszerkezetes épületek tulajdonosait ez csak enyhén érinti, ugyanis hőszigetelése az alaprendszer esetében is közel háromszorosa egy hagyományos téglafalhoz képest. Tűzvédelmi szempontból akár 4 órás tűzvédelmi határértéket is képes biztosítani. Földrengésállóság szempontjából a 11-es földrengést is elviseli, a Mercalli mérőskálán a 12-es a legnagyobb fokozat.

Az építési rendszer további nagy előnye a rendkívül gyors kivitelezés, mely akár 1,5-2 hónap alatt kulcsrakész kivitelezést biztosít. Mivel az építés száraz technológiával valósul meg, nincs szükség kötési-és száradási időkre, így időt spórolunk meg, továbbá az időjárástól is független építést tesz lehetővé. A gyorsan épült hagyományos szerkezetű épületek általában penészesek lesznek, mivel rengeteg vizet visznek be az építése során és nem tudnak a falak és a födémek kiszáradni a beköltözés előtti időszakban. Az acélszerkezetes épületeknél kizárt a penészesedés lehetősége. A rendszerből készíthető mobilház, garázs, műhely, családi ház, irodaház, szálloda.

Tovább a könnyűszerkezetes családi ház építés oldalra.

0 Tovább

A könnyűszerkezetről

Az észak-európai országokban valamint az Egyesült Államokban több mint 300 éve építenek könnyűszerkezetes házakat, ezzel szemben Magyarországon nagyjából 30 éve. Németországban minden második új ház készül könnyűszerkezetes technológiával, nálunk még csupán 5-10 %. Az egyedi építésű családi házakon túlmenően sorra épülnek lakóparkok és önkormányzati lakások is ezzel a technológiával.

Az acélszerkezetek horganyzottak (galvanizáltak) az oxidációnak és a korróziónak is ellen állnak. Az acélkeret kiváló tervezési rugalmassággal rendelkezik, valamint erős, amely lehetővé teszi, hogy nagyobb méretben készüljenek, mint a fa - továbbá ellenáll a szélnek és földrengésnek.

Tovább a könnyűszerkezetes családi ház építés oldalra.

0 Tovább

Könnyűszerkezetes Ház Építés

blogavatar

Családi ház építéssel, könnyűszerkezetes házakkal, passzív és aktív házakkal foglalkozó blog

Utolsó kommentek