Minden, amit tudni kell a problémák elkerüléséhez, ha építkezik:

Felmerült már a gondolataiban az energiahatékonyság? Ahogy egyre több ember szemében jelent értéket az otthona energiahatékonysága, a kevesebb szén-dioxid kibocsátás, úgy egyre magasabb a zöld házépítők mércéje. A passzívház-szabvány kialakult.

passive_housePéldául egy Energy Star otthon már 20-30 százalékkal hatékonyabb, mint a hagyományos építési törvényeknek megfelelő ház.

A tanúsított passzívház becslések szerint 90-95 százalékkal kevesebb energiát használ fűtésre és hűtésre és 60-70 százalékkal kevesebb energiát használ összességében, mint egy tipikus hagyományos ház.
A szuper hatékony ablakok, jól szigeteltek, sokban segítenek a beruházás megtérülésében, ultra alacsony energia számlák várhatóak.

A passzívház légtömör, jól szigetelt rendszer, amely egy nagyon alacsony szintű energiaigénnyel rendelkezik. A levegőkeringtető rendszer javítja az otthon beltéri levegő minőségét.
Egy másik izgalmas dolog a passzívház-szabvány, hogy lehet alkalmazni az új konstrukciókat.

2011 májusában Kaliforniában elkészült az első tanúsított passzívház. Egy régi otthonnak az utólagos felszerelése nem kis feladat, hogy megfeleljen ezeknek a magas energia szabványoknak.
A passzívház koncepciója 1988-ra nyúlik vissza, egy német fizikus nevéhez kötődik, egy bizonyos Wolfgang Feisthez és egy svéd professzorhoz Bo Adamsonhoz.

Feist megalapította a Passzívház Intézetet Németországban, 1996-ban ennek az amerikai ága is létre jött. Ez az intézet engedélyt kapott, hogy igazolják a passzívházakat. 2008-ban világszerte 15.000 épület kapott passzívház tanúsítványt. Amerikában ez a szám csak egy tucat, most kezd elterjedni. (2008)

Fontos része a szabványnak a (PHPP). Ez egy energia-modellező eszköz, melynek segítségével a tervezők és tanácsadók manipulálni tudják a design elemeket, építőelemeket, hogy javítsák az energia hatékonyságot. Például láthatjuk, hogyan változik az összeg, vagy a szigetelés típus, mérete, elhelyezkedése, hogyan befolyásolja az általános hatékonyságot.

Tovább a családi ház építés főoldalra.